Dorpsgezichten

Dorpsgezichten gefantaseerd of mooier gemaakt

DorpsgezichtenSchilders van dorpsgezichten gingen niet altijd nauwkeurig om met de werkelijkheid. Soms werden gevels compleet gefantaseerd of mooier gemaakt dan ze waren, of kwamen er elementen in voor die niet met de werkelijkheid strookten.

Huibert Schallenberg was, naast zijn specialisme in het schilderen van bloemen, planten en bloemstillevens, schilder van pitureske dorps- en stads- en havengezichten. De van hem bekende dorps gezichten zijn in een stijl geschilderd die lag voor zijn productieve tijd als schilder. Hij heeft duidelijk gekozen voor taferelen uit de negentiende eeuw. De schilderijen geven de gemoedelijke sfeer van die tijd weer.


Album Dorpsgezicht

 


Bezit ik een echte Schallenberg?

Ben je in het bezit van een schilderij dat gesigneerd is met H Schallenberg, met H.S. Berg of met H S. en je wilt weten of het schilderijtje echt geschilderd is door, of is toe te schrijven aan Huibert Schallenberg, vul dan het contact formulier in en laat hierin je mailadres en een bericht achter. Ik zal per mail reageren en je wat nadere informatie vragen.

Contact formulier