H S Berg

Signeerder H S Berg

H S BergDe signering H S Berg – zoals hiernaast afgebeeld – komt voor op botanische afbeeldingen die een kopie zijn van botanische werken van Huibert Schallenberg. Het bedrijf dat deze afbeeldingen produceerde was Stehli Frères Editeurs Zürich (CH). Dit bedrijf had zich gespecialiseerd in lithografische briefkaarten en -kleine schilderijen.

Van de kopieën van de schilderijen van Huibert Schallenberg werden door Stehli Frères Editeurs litho’s (steendrukken) gemaakt die het uiterlijk hadden van een aquarel. De Stehli Frères “aquarellen” werden gedrukt op wat zwaarder aquarelpapier. De randen werden ruw gelaten waardoor de afdruk leek op een echte aquarel. De druk was van hoge kwaliteit in de afmetingen: 9” x 12” of 12” x 16” of 18” x 28” (” staat voor inch).
Op de achterzijde van de litho’s was doorgaans een stempel geplaatst.

De afgebeelde stempel geldt als voorbeeld en stond op de achterzijde van een litho van J. Philippe (pseudoniem voor. N. Markovitch).

H S Berg

De signering H S.Berg is van Huibert Schallenberg.
H S.Berg is een pseudoniem van Huibert Schallenberg.
De werken gesigneerd met H S.Berg zijn litho’s van een werk van Huibert Schallenberg.


Werken gesigneerd met H S.Berg

 


Bezit ik een echte Schallenberg?

Ben je in het bezit van een schilderij dat gesigneerd is met H Schallenberg, met H.S. Berg of met H S. en je wilt weten of het schilderijtje echt geschilderd is door, of is toe te schrijven aan Huibert Schallenberg, vul dan het contact formulier in en laat hierin je mailadres en een bericht achter. Ik zal per mail reageren en je wat nadere informatie vragen.

Contact formulier